06 maaliskuuta, 2007

Backmanin kannattaisi katsoa peiliin

Yllätyin kansanedustaja Jouni Backmanin kirjoituksesta Länsi-Savon lukijoilta-palstalla 2.3.

Backman syyttää Mikkeliä sisäänpäin käpertymisestä ja mustasukkaisuudesta. Samalla hän nostattaa jälleen eripuraa Savonlinnan ja Mikkelin välille. En olisi odottanut sitä SDP:n eduskuntaryhmän nykyisenä puheenjohtajalta, entiseltä ministeriltä.

Olen itse kiertänyt tätä maakuntaa jo 1980-luvun alkupuolelta lähtien työelämässä ja politiikan saralla. En ole itse lainkaan ymmärtänyt sitä, että eri alueiden ja alojen menestyksestä ei osata iloita. Päinvastoin pyritään toimimaan niin, että kaveri ei pärjäisi.

Toimin tällä hetkellä Etelä-Savon maakuntaliiton hallituksen puheenjohtajana eli olen tavallaan maakunnan pääministeri. Tästä asemasta, ja aiemminkin maakuntavaltuuston 1. varapuheenjohtajana, maakunnan yhteistyöryhmän jäsenenä, yrittäjäjärjestön ja kauppakamarin toimitusjohtajana olen parhaalla kyvyilläni puolustanut Etelä-Savon tasavertaista kehittämistä.

Ajatteluni lähtee siitä, että Savonlinnan ja Pieksämäen menestyminen (ja muiden kuntien) ei ole oman kotikaupunkini Mikkelin menestyksestä pois – päinvastoin. Ja Mikkelin menestys ei ole muilta pois, ei edes Savonlinnalta. Tämän ajattelun ovat hyväksyneet käsittääkseni myös nykyiset maakuntahallituksen jäsenet kotipaikastaan riippumatta. Maakunnan pääministerinä vaadin myös, että Mikkelillä ja Mikkelin seudulla on oikeus onneen ja menestykseen.

Vuosikymmenten kokemuksella Backmanin kannattaisi katsoa peiliin. Toivon, että naapurin menestys hyväksytään ja siitä iloitaan laajalti tässä maakunnassa, myös Savonlinnan seudulla.